Lansarea în ASEM a Programului de stagii al Uniunii Europene și Guvernului Republicii Moldova, ediția 2023

Dumitru ALAIBA, viceprim-ministru, Ministru al dezvoltării economice și digitizării a întreprins astăzi, 23 mai, o vizită la Academia de Studii Economice din Moldova, unde a avut o întâlnire cu studenții ASEM, pe care i-a invitat să aplice la cea de-a doua ediție a Programului de stagii pentru tineri în instituțiile statului, lansată de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul a fost însoțit de către Victor Wili APREUTESEI, Înalt Consilier UE pentru afaceri de securitate internă, Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Irina CRUCERU, manager programe, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Dl Alexandru STRATAN, Rector al ASEM, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM, în mesajul de salut a evidențiat importanța și necesitatea acestor programe, ce aduc valoare și eficiență atât tinerilor studioși, cât și instituțiilor statului.

Dl Dumitru ALAIBA le-a vorbit studenților despre oportunitățile Programului de stagii, care presupune integrarea tinerilor specialiști în structurile de stat, având astfel posibilitatea de a învăța ce presupune lucrul în cadrul instituțiilor statului, procesul de elaborare a politicilor publice, principiile de cooperare UE-RM etc. „Vă invit să acceptați această provocare de a lucra în Guvern. Este o oportunitate de neegalat. Aceste stagii de practică vă vor oferi șansa de a acumula o experiență extrem de valoroasă pentru viitorul vostru profesional, pe care nu o puteți căpăta în altă parte”, a mai menționat viceprim-ministrul Republicii Moldova.

Înalt Consilierul UE pentru afaceri de securitate internă, Victor Wili APREUTESEI a îndemnat studenții să profite de astfel de oportunități și să se implice în construirea unui viitor mai bun, aici, în Republica Moldova.

Dl Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a menționat că tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de funcționari publici și să aibă ca mentori pe Înalții Consilieri ai Uniunii Europene, iar la finalizarea stagiului tinerii își vor îmbogăți competențele necesare și vor obține un certificat de absolvire, care le vor spori șansele de a începe o carieră în serviciul public. Pentru a motiva studenții să aplice, Programul va oferi burse tuturor participanților.

La finalul activității studenții au avut posibilitatea să adreseze întrebări participanților la eveniment și coordonatorilor programului.

Stagiile de practică sunt disponibile pentru: studenți din ultimul an al Ciclului I Licență (anul 3 sau 4, în funcție de specialitate), masteranzi (anul I sau II) și proaspeți absolvenți.

Termenul limită de depunere a dosarelor – 4 iunie 2023. Pentru mai multe informații accesați link-ul: https://www.eu-advisers.md/internship.