Lansarea în ASEM a Programului de stagii al Uniunii Europene și Guvernului Republicii Moldova, ediția 2024

În data de 16 aprilie 2024 Prim-ministrul Republicii Moldova Dorin RECEAN a întreprins o vizită la ASEM, unde a avut o întâlnire cu administrația, profesorii și studenții, cu ocazia lansării programelor de stagii plătite în serviciul public.

„Republica Moldova se află într-un proces accelerat de integrare europeană, contribuția tinerilor fiind esențială pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Prim-ministrul Dorin RECEAN și a încurajat studenții să se înregistreze la stagiile disponibile în autoritățile publice, accentuând că acestea reprezintă experiențe cu numeroase beneficii atât pentru formarea profesională a tinerilor, cât și pentru dezvoltarea țării noastre.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat: „Avem tot mai mulți tineri talentați și ambițioși, care aleg o carieră în sectorul public. Prin munca pe care o facem împreună, Guvernul construiește Moldova europeană și condiții mai bune de viață pentru toți cetățenii”.

În acest an, Guvernul oferă două programe de stagii:

– Perioada: 1 iunie – 30 noiembrie, bursă de 3000 de lei pe lună (150 de locuri). Detalii: stagii.gov.md;

– Perioada: 24 iunie – 23 august, bursă de 200 de euro pe lună (programul este finanțat de Uniunea Europeană). Detalii: https://www.eu-advisers.md/ro/internship/ .

Dorin RECEAN, Prim-ministru al Republicii Moldova din anul 2023, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova în anul 1996 și este licențiat în drept în managementul afacerilor internaționale.