Lansarea programului de studii online EU*Connect

În acest an universitar 2023-2024, CIFE lansează a doua ediție a EU*Connect, programul său de studii online pentru tineri profesioniști și studenți din Franța, Germania, Ucraina și Moldova.

Pe o perioadă de 5 luni (din octombrie 2023 până în martie 2024), participanții vor beneficia de 100 de ore de predare în limba engleză de către experți renumiți din UE și Ucraina. Accentul este pus pe principiile fundamentale ale UE, provocările speciale cu care se confruntă Ucraina în contextul războiului și provocările cu care se confruntă țările candidate la UE.

Pe lângă dezvoltarea expertizei privind Uniunea Europeană, programul încurajează schimburile între tinerii din cele patru țări și le permite participanților să-și lărgească orizonturile și propria viziune asupra UE într-un mediu intercultural stimulant.

Programul, care este în întregime gratuit, se desfășoară în cooperare cu Universitatea Taras Shevchenko din Kiev și cu tinerii federaliști europeni din Saxonia-Anhalt. Este finanțat de Oficiul Franco-German pentru Tineret (OFAJ). Cursurile au loc seara pentru a se potrivi cu programul cât mai multor participanți. Nu sunt necesare calificări pentru a participa, doar o înțelegere a limbii engleze și curiozitate!

Aplicațiile sunt deschise până pe 18 septembrie 2023 prin următorul formular: https://docs.google.com/forms/d/1gOOuc1leIOujyxy6fqv-s3ee3m35w76q8p20Ef5a7xY/edit .

Pentru mai multe informații, consultați site-ul web CIFE EU*Connect: https://www.cife.eu/ sau scrieți la euconnect@cife.eu .