Noul Program START pentru Tineri a fost lansat!

La 5 iulie curent, ASEM a fost gazda conferinţei de lansare a Programului susținut de Guvernul Republicii Moldova, care își propune stimularea spiritului antreprenorial, încurajarea inițiativelor de afaceri, într-o economie modernă, în care tinerii creativi pot crește nivelul de competitivitate.

La conferinţă au participat:
Natalia GAVRILIȚA, Prim-ministra Republicii Moldova
Sergiu GAIBU, Ministrul Economiei
Alexandru STRATAN, Rector al ASEM, prof. univ., dr. hab., membru corespondent al AŞM
Dumitru PÎNTEA, Director interimar ODIMM.

Evenimentul a demarat cu un mesaj al Prim-ministrei, adresat tinerilor ambiţioşi, care au idei inovative, sustenabile şi care sunt motivaţi să aducă un plus de siguranță financiară.
„Tinerii sunt viitorul nostru şi trebuie să le creăm oportunităţi, aici, acasă. De aceea, avem mai multe programe de susţinere a tinerilor, inclusiv de creare a noilor afaceri”, a reiterat, în discursul său, Natalia Gavriliţa.


Rectorul ASEM, Alexandru Stratan a menţionat: „Este foarte important să încurajăm iniţiativele tinerilor antreprenori, bazându-ne pe cei trei piloni de dezvoltare ai acestui Program de stat şi anume: educaţia antreprenorială, cadrul de reglementare eficient şi instrumentele de sprijin, ASEM fiind un partener de încredere în această direcţie”.


La conferinţa de lansare a evenimentului, au mai participat reprezentanți ai Incubatoarelor de afaceri, ai Centrelor de tineret și ai organizațiilor non-guvernamentale.
Scopul evenimentului a fost de a informa tânăra generație din Republica Moldova cu oportunitățile de lansare și dezvoltare a unei afaceri sustenabile prin intermediul noului Program START pentru Tineri.