Profesorii ASEM în vizită de studiu în cadrul Programului Consolidarea Cercetării, Scrierii și Argumentării Juridice

În perioada 3-7 iunie 2024, un grup de profesori de la ASEM au realizat o vizită de studiu la Universitatea Bari din Italia, cu scopul participării la ”GLOBAL LEGAL SKILLS CONFERENCE XVI EDITION”, unde s-au întrunit reprezentanți ai mai multor universități din Republica Moldova, specializați în cursul de Cercetare, scriere și argumentare juridică.

Întâlnirile au fost centrate pe discuții despre cele mai noi metode și tehnici de cercetare, scriere și argumentare juridică, precum și pe schimbul de bune practici între instituțiile participante. Profesorii din Republica Moldova au avut ocazia să interacționeze cu colegi din peste 25 de țări, facilitând astfel un dialog academic fructuos. De asemenea au fost puse în discuție subiecte precum inovațiile în metodologia didactică, abordările interdisciplinare în cercetarea juridică și importanța internaționalizării în educația juridică.

În cadrul lucrărilor conferinței au fost oferite oportunități de asistare la prezentări și participări la workshop-uri, cu o perspectivă valoroasă asupra modului în care cercetarea și argumentarea juridică sunt integrate în curriculum-ul italian.