Şedinţă de tip CLUSTER COOPERA & WBL4JOB

În data de 12 mai 2022, în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, Oficiul National Erasmus+ din Moldova a organizat un eveniment ce a întrunit echipele de lucru ale proiectelor CBHE Erasmus+ COOPERA & WBL4JOB care au drept scop contribuția la dezvoltarea învățământului dual (studii superioare) în Republica Moldova. Scopul evenimentului a fost de a facilita schimbul de experiență, de a prezenta bune practici si exemple de succes/pilotare a programelor de studii in domeniul de implementare a proiectelor.

Evenimentul a început cu mesaje de salut din partea:

  • Giuseppe PAGLIONE, Programme Officer, Ambasada Uniunii Europene în Republica Moldova
  • Nadejda VELIȘCO,  Secretar general al Ministerului Educației și Cercetării
  • Claudia MELINTE, coordonator, Oficiul Național Erasmus+ în Moldova

Conform agendei, a fost abordată tema experiențelor și practicilor internaționale acumulate în cadrul proiectului ERASMUS+, COOPERA, prezentare realizată de Olesea SÎRBU, coordonator, Academia de Studii Economice din Moldova şi în cadrul proiectului ERASMUS+, WBL4JO, prezentare realizată Nelli AMARFII-RAILEAN, coordonator, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi.

De asemenea, s-a mai discutat despre rezultatele sondajului realizat în cadrul proiectului COOPERA, învățământul dual prin prisma MIT-Center şi contribuția proiectelor COOPERA & WBL4JOB la consolidarea cadrului normativ privind învățământul dual pentru studiile superioare in Moldova.