StarNet va oferi 25 de burse pentru studenții ASEM în noul an de studii

În data de 23 mai 2024, la ASEM a avut loc semnarea acordului de colaborare între compania StarNet și ASEM. Acordul a fost semnat de către Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM și Alexandru MACHEDON, președintele companiei StarNet. La eveniment au participat Aurelia SALICOV, vicedirector StarNet, prorectori, decani și șefi de departamente din ASEM.

Prezentul Acord are scopul de a constitui și stabili relații de colaborare și parteneriat reciproc avantajoase între cele două entități, pe segmentul educațional, pentru promovarea și susținerea studenților din cadrul ASEM, prin oferirea a 25 de burse anual în valoare de 250 mii de lei. Prin oferirea acestor burse, compania StarNet dorește să sprijine financiar cei mai buni studenți, pentru ca ei să nu plece peste hotare, dar să rămână în Republica Moldova și să contribuie la dezvoltarea țării.

În cadrul ședinței Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN a menționat că Alexandru MACHEDON, care este unul din cei mai buni absolvenți ai instituției, a fost ales Președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al ASEM, iar prin semnarea acordului de colaborare între ASEM și StarNet s-au pus bazele unui parteneriat de durată.

La rândul său, dl Alexandru MACHEDON a mulțumit administrația ASEM pentru decizia de a fi ales Președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al ASEM, menționând că are doar amintiri plăcute legate de anii de studenție la ASEM. Pe lângă bursele oferite de StarNet, studenții vor avea posibilitatea de a participa la stagii de practică în cadrul companiei, să realizeze cercetări pentru proiectele de an și de licență, iar ulterior vor putea dezvolta o carieră profesională la StarNet.