Studenții ASEM au participat la Campionatul final al Quiz-ului Pro-Integritate

Cu ocazia marcării, în fiecare an, a Zilei Internaționale Anticorupție, Centrul Național Anticorupție a organizat la 8 decembrie a.c., Campionatul final al Quiz-ului Pro-Integritate, care a adunat 70 de elevi și studenți din întreaga țară.

Cu un mesaj de bun venit și de încurajare a tinerilor a venit Ion PRUTEANU, șef direcție Educație Anticorupție, CNA, care a menționat despre impactul organizării acestor activități, urându-le succes tuturor participanților.

Grigore LUPAȘCU, inspector principal în cadrul acealeiași direcții, moderator al evenimentului, a îndemnat participanții să fie ageri, corecți și ingenioși, așa precum s-au manifestat și la quiz-urile locale, organizate pe parcursul anului 2022.

ASEM a fost reprezentat de o echipă din 8 studenți și studente de la specialitățile: Finanțe și Bănci, Economie Generală, Servicii Hoteliere și Turism, câștigători ai Quiz-ului organizat în luna octombrie.

Așadar, tinerii au fost provocați să ofere cel mai bun răspuns celor 20 de întrebări propuse, de tip: grilă, adevărat/fals, puzzle, completează fraza etc. Răspunsurile au fost apreciate în baza mai multor criterii, precum: logică, intuiție, cunoștințe despre integritate și buna guvernare, rapiditate. 3 participanți care au acumulat punctajul maxim au fost premiați, ceilalți au primit diplome de participare și emoții la superlativ.

Amintim că în luna octombrie 2022, în Academia de Studii Economice din Moldova s-au desfăşurat un şir de lecţii publice, destinate diseminării bunelor practici de integritate şi bună guvernare, la care au participat mai multe cadre didactice și studenți (https://ase.md/bunele-practici-de-integritate-si-buna-guvernare-promovate-in-asem/).