Studenţii ASEM participă la Școală de vară „Data Science&Machine Learning” 2022

În scopul dezvoltării potențialului intelectual al studenților Facultății „Tehnologii Informaționale și Statistică Economică”, Departamentul „Informatică Aplicată în Business”, împreună cu reprezentanții companiei “AC-Technologies” – Vitalie Tătaru și Anatolie Poiată, organizează în perioada 14.06.2022-30.06.2022 o școală de vară în domeniul “Data Science & Machine Learning”.

În cadrul școlii sunt analizate procesele referitoare la știința datelor. Specialistul în știința datelor procesează și analizează date mari (Big Data) pentru a utiliza algoritmi de învățare automată pentru a găsi noi conexiuni și tipare în acestea și pentru a construi un model algoritmic predictiv care poate fi utilizat pentru a rezolva probleme de afaceri, științifice și din viața de zi cu zi.


Datorită muncii unui specialist în știința datelor, proprietarii de afaceri pot lua decizii informate pe baza datelor înaintea concurenților, făcând astfel produsele mai ușor de utilizat și mai utile pentru oameni.

Departamentul „Informatică Aplicată în Business” oferă studenților oportunitatea de a se dezvolta într-o direcție nouă și de a învăța o profesie aflată la mare căutare pe piaţa muncii.