Ziua Europei 2021, desfăşurată în ASEM

Cu prilejul Zilei Europei, Euroclub ASEM împreună cu Facultatea „Relaţii Economice Internaţionale” a dat start unui şir de activităţi ce se vor desfăşura în perioada 11-14 mai 2021.
În data de 11 mai 2021, membrii Euroclubului au discutat despre oportunitățile tinerilor moldoveni în Uniunea Europeană, cu absolventa facultății REI, promoția 2012, Cristina Levinski, care a urmat două programe de master la Universitatea din Lyon (Franța) și Colegiul Europei la Bruges (Belgia). La moment activează în cadrul Biroului pentru Drepturile Omului la Geneva, Elveția.
În acest context, studenții au aflat despre drumul parcurs de Cristina în cariera profesională, anii de studenție, experiența acumulată în timpul efectuării studiilor de master în cadrul Universității Jean Monnet din Saint-Etienne, Colegiul Europei în Belgia și cum să aplici pentru un stagiu de formare profesională în instituțiile internaționale.
La fel, a vorbit despre oportunitățile de muncă și angajare oferite studenților moldoveni în spațiul internațional, calitatea studiilor la ASEM și diferenţele şi asemănările acestora cu cele din UE, specificul învățământului în Franța, oportunitățile de accesare a burselor din universități internaționale pentru studenții din Moldova, relațiile de parteneriat între UE și Moldova, Geneva – leagănul Organizațiilor Internaționale și al diversității culturale.
Totodata, Cristina a menționat despre abilitățile pe care trebuie sa le posede un student dornic de a se încadra în spațiul internațional, precum: perseverența, implicarea în activitățile extra-curriculare, cunoașterea limbilor străine, redactarea CV-ului sau a scrisorilor de recomandare.
La final, membrii Euroclubului au participat la o sesiune de intrebari si răspunsuri.