Academia de Studii Economice din Moldova – printre câștigătorii proiectelor moldo-turce pentru anii 2022-2023

La data de 4 aprilie 2022, în cadrul ședinței oficiale de lansare a proiectelor bilaterale între Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) și Consiliul Turc de Cercetare Științifică și Tehnologică (TUBITAK) au fost anunțați câștigătorii celui de al doilea apel de proiecte moldo-turce pentru anii 2022 – 2023.

Proiectul înaintat din partea Academiei de Studii Economice a Moldovei în parteneriat cu Hasan Kalyoncu Üniversitesi din Turcia, cu tematica ,,Measuring the performance of SMEs active in the agricultural sector and/or the food industry during the health crisis COVID-19: a study in the Gaziantep and Chisinau region” este printre câștigătoarele din acest an.

Realizarea cu succes a obiectivelor și sarcinilor proiectului moldo-turc va fi asigurată de către conducătorii acestuia: Dna Lica ERHAN dr., conf.univ., ASEM și Dna Lamiha ÖZTÜRK dr., conf.univ., Hasan Kalyoncu Üniversitesi, împreună cu echipele de implementare a proiectului din cadrul celor două universități, compuse din: Dna Ludmila COBZARI dr., hab., prof. univ., Dna Liliana STAVER drd., Dna Zeynep ÖZGÜNER dr., conf. univ., Dl Rıza BAYRAK dr., conf.univ., Dna Tuba BÜYÜKBEŞE dr., prof.univ.

Conducătorii proiectelor din ambele țări au fost invitați la evenimentul desfășurat în format on-line în cadrul sediului ANCD, unde au avut ocazia să prezinte fiecare în parte activitățile planificate, rezultatele așteptate și impactul național și bilateral preconizat ca urmare a implementării proiectului.

Evenimentul a fost onorat cu prezența președintelui TUBITAK, Dl profesor Hasan MANDAL și Directorului general ANCD, Dna Olga TAGADIUC dr. hab., care și-au manifestat susținerea față de sectorul de cercetare și inovare și au felicitat câștigătorii din cadrul acestui apel.

Evenimentul a fost onorat și de prezența ambasadorului Republicii Moldova în Ankara. Excelența sa, ambasadorul Republicii Moldova în Ankara, Dl Dumitru CROITOR a felicitat câștigătorii și a încurajat diseminarea informațiilor privind apelurile lansate în vederea sporirii numărului de proiecte aplicate și câștigate.

De asemenea în cadrul evenimentului ANCD-TUBITAK, a fost lansat cel de al treilea apel de proiecte moldo-turce pentru anii 2023-2024.

În cadrul ședinței a fost reiterată importanța colaborării dintre Republica Moldova și Republica Turcia, precum și necesitatea identificării recomandărilor și soluțiilor la problemele și crizele actuale care pot fi oferite prin prisma colaborării dintre cercetătorii din ambele țări.