Studenţii ASEM în vizite de studiu la penitenciare

În perioada 28.09 – 12.10.2022, un grup de studenţi ai anului IV, specialitatea Drept, facultatea „Economie Generală şi Drept”, au realizat câteva vizite de studiu, în instituţiile penitenciare:
  • penitenciarul nr. 13 – Chişinău (izolatorul de urmărire penală);
  • penitenciarul nr. 4 – Cricova;
  • penitenciarul nr. 7 – Rusca (pentru femei).

Aceştia au avut ocazia să viziteze spațiile în care se află deținuții, unele structuri ale  penitenciarelor, au făcut conexiuni între cele studiate la facultate și situația reală. Totodată vizitatorii, în cadrul dialogului deschis cu reprezentanţii din penitenciare, au avut ocazia să afle despre istoricul penitenciarelor şi să adreseze diverse întrebări, astfel că au aflat mai multe despre activităţile de rutină ale unui deţinut. Studenţii au fost la fel de curioşi să cunoască şi despre programele de reintegrare socială și consiliere psihologică, oferite deținuţilor.

Vizitele au fost coordonate de Sergiu CERNOMOREŢ, dr., conf. univ. la Departamentul „Drept”, ASEM, titular al cursului de drept execuţional.

Scopul acestor vizite de studiu este de a asigura o interacţiune mai mare între sistemul educaţional şi cel de exercitare a atribuţiilor pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor omului.