Profesorii ASEM – premianţi în cadrul evenimentului „Café de la Francophonie scientifique”

La data de 27 octombrie 2022 a avut loc un eveniment inedit organizat de Biroul AUF-Moldova, ediția a II-a a „Café de la Francophonie scientifique”, oportunitate excelentă de a trece în revistă activitățile desfășurate în cadrul Planului Național AUF-Moldova și de a identifica necesitățile instituțiilor membre.

La acest eveniment, Academia de Studii Economice din Moldova a fost reprezentată de : doamna Cociug Victoria, conf. univ., dr. în științe economice, Prorector pentru cercetare și parteneriate, Dodu-Gugea Larisa, conf. univ., dr., Decana Facultății Relații Economice Internaționale, responsabilă de Filiera Francofonă și alte colege implicate în activitățile francofone organizate în ASEM: Rusu Djulieta conf. univ., dr., Elina Benea-Popușoi, conf. univ., dr.

Invitați speciali de rang înalt la acestastă întrunire a fost excelența sa Graham PAUL, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, doamna Adriana CAZACU, secretar de stat al Ministerul Educației și Cercetării, alți reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, responsabili de filiere francofone, profesori, cercetători, parteneri și reprezentanți ai companiilor locale.

În cadrul evenimentului, Biroul Național AUF-Moldova a reiterat realizările sale împreună cu universitățile partenere și a mulțumit pentru angajamentul și contribuția lor valoroasă la promovarea francofoniei științifice din Republica Moldova.

Prin această acțiune, Biroul Național AUF-Moldova și-a propus consolidarea dialogului și relațiilor tridimensionale dintre autoritățile locale, universitățile membre ale AUF din Republica Moldova, cât și ceilalți promotori ai Francofoniei.