PROMOVAREA ŞI ASIGURAREA DREPTURILOR DIGITALE ALE TINERILOR

La 14 decembrie a.c., a fost desfăşurată o şedinţă a Cercului Ştiinţific Studenţesc „Sub littera legis” al Departamentului „Drept”, facultatea „Economie Generală şi Drept” a ASEM, cu genericul „Promovarea şi asigurarea drepturilor digitale ale tinerilor”.

Studenţii au fost parte a unui dialog constructiv cu invitatul special al evenimentului, Andrei NASU, consilier în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova. În discursul său, a pus accent pe importanţa şi impactul conceptului de „drepturi digitale” – componente ale drepturilor fundamentale ale omului, origini şi evoluţie.

Totodată au fost puse în dezbatere unele subiecte precum accesul la reţeaua internet, libertatea de exprimare, provocări actuale atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Studiile de caz propuse au trezit curiozitate şi interes de soluţionare, analiză logică şi critică.

Evenimentul, moderat de coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc, Alina CODREANU, lector universitar la Departamentul „Drept”, a fost organizat în contextul activităţilor educative de promovare a drepturilor tinerilor. Sesiunea Cercului se înscrie în seria evenimentelor dedicate Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, sărbătorită tradiţional la 10 decembrie.

La final, în calitatea sa de absolvent al specialităţii „Drept”, facultatea „Economie Generală şi Drept” a ASEM, Andrei NASU a îndemnat tinerii prezenţi la eveniment să îşi cultive mereu interesul de a studia şi de a se implica în diverse activităţi de formare profesională şi personală.