ASEM a participat la Forumul interinstituțional privind cooperarea transfrontalieră durabilă în context academic internațional

În perioada 15-16.12.2022, reprezentanții ASEM a participat la „Forumul interinstituțional privind cooperarea transfrontalieră durabilă în context academic internațional – România – Republica Moldova – Ucraina”, un amplu eveniment academic organizat de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul a reunit peste 200 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ academic și preuniversitar din România, Republica Moldova și Ucraina, membri ai misiunilor diplomatice-consulare, factori esențiali privind oportunitățile în educație și cercetare pentru tinerii din țările participante la forum. De asemenea, au fost prezenți la manifestarea academică  decidenți politici în cooperarea transfrontalieră, reprezentanți ai direcțiilor de învățământ din cadrul consiliilor raionale.

Lucrările conferinței au acoperit problematici actuale ale învățământului superior, precum și ale celui preuniversitar din țările participante la congres.

Congresul organizat la Chișinău, a reprezentat un prilej optim de comunicare și colaborare între toți factorii educaționali atât de la nivel universitar, cât și de la nivel preuniversitar, din cele trei țări menționate.