INSTRUIRI CONTINUE ÎN CADRUL CLINICII JURIDICE DE CONSULTANȚĂ ÎN AFACERI ASEM

Cei 20 de studenți ai anilor II-IV, specialitatea Drept, facultatea ”Economie Generală și Drept” a ASEM, membri ai Clinicii juridice de Consultanță în Afaceri ASEM, au continuat instruirile în săptămâna 12–17 decembrie.

Despre specificul procedurilor de licențiere și autorizare a agenților economici, participanții au fost instruiți de către Adelina BÂCU, dr. în drept, conf. univ., formator în cadrul Clinicii.

La 15 decembrie, împreună cu Alexandru ARMEANIC, dr. în drept, conf. univ., cliniciștii au discutat despre impozitele și taxele aplicate antreprenorilor, facilitățile acordate în activitatea desfășurată, au analizat spețe juridice din acest domeniu.

Aina IDRISOVA, trainer în domeniul antreprenoriatului social, i-a familiarizat pe studenți despre subtilitățile antreprenoriatului social, i-a informat despre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. Totodată, cliniciștii au făcut delimitări între business-ul clasic, cel social și voluntariat.

Săptămâna s-a finalizat cu desfășurarea training-ului “Aspecte juridice privind încheierea contractelor comerciale”, facilitat de Veronica GÎSCA, dr., conf. univ., avocat. Împărțiți în două grupuri, studenții au fost provocați să întocmească un contract de vânzare-cumpărare între două societăți comerciale: SRL ”Floricica” și SRL ”Green Village”.

De menționat că, în cadrul instruirilor, studenții acumulează atât cunoștințe teoretice, cât și practice, pentru obținerea abilităților de acordare a consultanțelor juridice pentru IMM-uri.

Activitățile sunt organizate în cadrul programului de sub-granturi pentru clinicile juridice, parte a programului ”Susținerea reformei justiției penale și combaterea corupției în Republica Moldova”, implementat de ABA ROLI cu susținerea financiară a Biroului pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat al SUA.