Conferința ”Smart diaspora – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei – 2023”

În perioada 10 – 13 Aprilie 2023 la Timișoara a avut loc Conferința ”Smart diaspora – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei – 2023”, eveniment aflat sub înaltul patronaj al Președintelui României.

La conferință au participat persoane marcante din comunitatea academică și științifică recunoscute pe plan internațional, precum și reprezentanți ai autorităților publice și mediului de business românesc, având ca scop crearea mediului propice inițierii de colaborări științifice între cercetătorii români, indiferent de locul unde trăiesc și lucrează, în vederea abordării și promovării unor direcții noi de cercetare și implicarea studenților, doctoranzilor și tinerilor cercetători în activități științifice de actualitate pe plan internațional.

Academia de Studii Economice din Moldova a fort reprezentată de Larisa MISTREAN, conferențiar universitar, doctor, invitata Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara pentru a prezenta rezultatele cercetării și ca moderator a Sesiunii 6 „Implicațiile șocurilor asupra creșterii economice durabile” în Workshopul „Inovarea și șocurile în economia globală”.

Un deosebit interes au provocat expunerile, discuțiile și dezbaterile din cadrul sesiunii „Crizele geopolitice și pandemice și implicațiile acestora asupra inovării în economia globală”, organizată la sediul BNR, Sucursala Regională Timiș, având ca coordonator Prof. univ. dr. Dan Costin NIȚESCU, FABBV-ASE București, Consilier al Guvernatorului, Banca Națională a României.