Rectorul ASEM a fost ales vicepreședinte al Conferinței Regionale a Rectorilor (C2R-ECO) din Europa Centrală și de Est

Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est (AUF-ECO) a organizat Ședința Constitutivă a Conferinței Regionale a Rectorilor instituțiilor membre AUF în ECO (C2R-ECO). Evenimentul s-a desfășurat pe 30 iunie 2023, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în prezența rectorului AUF, Prof. Slim KHALBOUS.

La ședință au participat peste douăzeci de rectori ai instituțiilor membre AUF-ECO, numiți de președinții Consiliului Național al Rectorilor din 11 țări din Europa Centrală și de Est.

Scopul principal al acestei ședințe constitutive a fost crearea Conferinței Regionale a Rectorilor din Europa Centrală și de Est (C2R-ECO), cu propunere de statut, precum și alegerea președintelui și înființarea Biroului.

În cadrul conferinței Dl Alexandru STRATAN, Rectorul ASEM, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM a fost ales vicepreședinte C2R-ECO.

Comunitatea ASEM adresează sincere felicitări Dlui Alexandru STRATAN, Rector ASEM cu ocazia alegerii în această funcție importantă.