Participarea ASEM la Noaptea Cercetătorilor Europeni

La 29 septembrie 2023 Academia de Studii Economice din Moldova a participat Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizat în Parcul-muzeu al tehnicii în aer liber al Universității Tehnice a Moldovei.

Rezultatele cercetării și inovației de la ASEM au fost prezentate în cadrul expoziției de carte științifică și științifico-didactică „Învățământul și cercetarea economică în publicațiile ASEM”, unde au fost expuse publicațiile cadrelor didactice și științifice de la ASEM.

La Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost prezentată și expoziția „Cartea Săptămânii”, proiect realizat de Biblioteca Științifică ASEM, care a captat atenția vizitatorilor, de la mic la mare. Cei prezenți la standul ASEM au avut posibilitatea de a participa la jocul interactiv Kahoot pe tematică ecologică, care s-a îmbinat perfect cu timpul frumos al unei toamne calde, mai ales că ediția de anul acesta a avut un generic foarte sugestiv „Știința verde pentru o societate sănătoasă”. Celor mai activi participanți la joc și vizitatorilor la standul ASEM le-au fost oferite tricouri și mici prezenturi cu sigla ASEM.

Acest eveniment a oferit o oportunitate de a promova știința, încurajând implicarea tinerilor în cercetare. A fost o ocazie frumoasă pentru a ne revedea, a discuta, a ne etala rezultatele, a face schimb de opinii, propuneri pentru noi proiecte și colaborări.

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni, ajuns la cea de-a zecea ediție, aniversară, este marcat la 29 septembrie 2023, concomitent în peste 400 de orașe europene.