Conferința științifico-practică internațională “Economic Growth in the Conditions of Globalization”, ediția a XVII-a, 12-13 octombrie 2023

În zilele de 12 și 13 octombrie 2023, la Institutul Național de Cercetări Economice al Academiei de Studii Economice din Moldova (INCE al ASEM) s-a desfăşurat Conferința Științifico-Practică Internațională „Economic Growth in the Conditions of Globalization”, ediția a XVII-a.

Ședința plenară a Conferinței a fost deschisă de către dna Olga GAGAUZ, doctor habilitat, conferențiar cercetător, Director INCE al ASEM. În discursul său, dna Olga GAGAUZ a menționat că această conferință este un eveniment important în activitatea științifică atât a INCE al ASEM, cât și a întregii comunități academice, în cadrul căreia sunt dezbătute cele mai actuale probleme cu care se confruntă societatea în domeniile economic, social și demografic.

Cu un cuvânt de salut a venit dl Alexandru STRATAN, doctor habilitat, profesor universitar, membru corespondent al AȘM, Rector ASEM, președinte al comitetului științific și organizatoric al Conferinței. Dl Rector Alexandru STRATAN a menționat că Republica Moldova continuă să se confrunte cu multiple probleme socioeconomice și rolul științei este de a veni cu propuneri concrete de stimulare a dezvoltării economice.

La Conferință au participat reprezentanţi ai mediului academic și universitar din țară și de peste hotare, dar și un număr mare de tineri cercetători, inclusiv din România, Ucraina, Belarus, Italia, Polonia, Letonia, Germania, Turcia, Azerbaidjan, Bulgaria, Macedonia etc. Experiența conferințelor on-line a extins aria geografică a participanților, conferința fiind organizată în format mixt, o parte din participanți fiind conectați de la distanță prin platforma  ZOOM.