Atelierul „Lansarea tinerilor în activitatea de cercetare științifică”

Pe data de 21 noiembrie 2023 a avut loc Atelierul „Lansarea tinerilor în activitatea de cercetare științifică”, eveniment organizat de Departamentul „Finanțe și Asigurări” și Departamentul „Investiții și Activitate Bancară”, Facultatea Finanțe, cu susținerea Bibliotecii Științifice a ASEM.

Evenimentul a urmărit dezvoltarea abilităților de concepere și realizare a lucrărilor științifice pentru participarea la conferințe, simpozioane și sesiuni științifice a studenților anului I.

Invitata evenimentului, dna Viorica Cerbușca, doctor în științe economice, Directoarea Artcor, Fondatoarea Yep!Moldova și absolventa Facultății „Finanțe” a ASEM, a evidențiat și argumentat studenților rolul cercetării științifice în devenirea și creșterea profesională a unui economist financiar.

Formatoarea în cadrul atelierului, Dna SilviaHĂBĂȘESCU, Șef Serviciu Asistență Informațională, Biblioteca Științifică a ASEM, a explicat studenților cum poate fi inițiată, elaborată și prezentată o lucrare științifică pentru participarea reușită la conferințe, simpozioane și sesiuni științifice studențești.