Women in Cyber Forum: Empower, Connect, Innovate

Pe 17 noiembrie 2023, la Digital Park Moldova a fost organizat Forumul „Women in Cyber: Empower, Connect, Innovate”, dedicat împărtășirii cunoștințelor în domeniul securității cibernetice. 

Inițiativa a fost concepută pentru a promova diversitatea și împuternicirea femeilor în securitatea cibernetică și a adunat experte naționale și internaționale din domeniul securității cibernetice, siguranță națională, cercetare științifică și învățământ superior.

La acest eveniment, Academia de Studii Economice din Moldova a fost reprezentată de Zinovia TOACĂ, decana Facultății „Tehnologii Informaționale și Statistică Economică” și Lucia GUJUMAN, șefa Departamentului „Tehnologii Informaționale și Management Informațional”. În cadrul Forumului au avut loc discuții despre rolul esențial al femeilor în diverse aspecte ale securității cibernetice, au fost susținute și promovate eforturile care contribuie la crearea unui viitor mai sigur și mai echitabil în domeniul securității cibernetice.

Forumul a acoperit o gamă variată de subiecte, de la analiza amenințărilor și securitatea rețelei până la dezvoltarea politicilor și criminalistica digitală. Evenimentul a creat o comunitate globală, menită să sublinieze contribuția semnificativă a femeilor în aceste domenii importante.