Forumul Național al Economiștilor din România

În data de 23 noiembrie 2023, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit Forumul „Perspectivele profesiei de economist în contextul european actual”, organizat de Adunarea Generală a Asociației Facultăților de Economie din România, cu ocazia celebrării Zilei Economistului și Zilei Profesorului de Economie. 

La eveniment au participat profesori de economie, specialiști, reprezentanți ai facultăților de științe economice din România, care au dezbătut una din temele de interes major pentru comunitatea academică – raportul dintre mediul economic și cel educațional cu focus pe facilitarea inserției studenților pe piața muncii.

La Forum a participat Rectorul ASEM, dl Alexandru STRATAN, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM, care a adresat participanților felicitări cu ocazia celebrării Zilei Economistului și Zilei Profesorului de Economie, menționând în discursul său că Republica Moldova, aflându-se pe calea integrării europene are nevoie de colaborarea, suportul și de experiența colegilor economiști din România, care ne pot ghida în viitoarele demersuri legate de reformele economice. „Mă bucur foarte mult că avem posibilitatea să fim prezenți la diverse evenimente în universitățile din România, prin filiera diverselor proiecte de cercetare și mobilitate academică, îmi doresc sa continuam aceasta colaborare întru dezvoltarea și prosperarea statelor noastre”, a menționat dl Rector Alexandru STRATAN.