Descoperirea experienței pascale dintr-o perspectivă interculturală francofonă

În data de 28 martie 2024, în cadrul Laboratorului de Tehnologie Alimentară al ASEM, s-a desfășurat atelierul multidisciplinar întitulat „Descoperirea experienței pascale dintr-o perspectivă interculturală francofonă” în custodia căruia studenții francofoni ai Facultății Relații Economice Internaționale (REI) și cei ai Colegiului Național de Comerț al ASEM, de la programul de studii „Tehnologia și managementului alimentației publice”, au participat în comun într-un schimb de experiență de artă gastronomică, promovând frumoasele tradiții de Paște.

Justin DATCU, lector-stagiar, a prezentat studenților diverse și variate tradițiile pascale din Franța, unde Paștele a fost sărbătorit pe data de 31 martie 2024. Îndrumați de către Doamna Adela SLĂNINĂ, profesoară de discipline tehnologice, studenții au gătit biscuiți de turtă dulce și «choux au craquelin», simbol al patiseriei franceze gătit pentru prima dată în acest laborator. În final a avut loc degustația în tandem cu voia bună.

La eveniment au fost prezente și implicate Doamna Director al CNC ASEM, Cristina BUDURIN-FURCULIȚĂ care a deschis evenimentul cu un cuvânt de salut și cadrele didactice Maria MALEAVSCHI și Svetlana MANUIL.

Organizatori: lectoratul FLE, AUF Moldova, Filierele francofone, Departamentul Limbi Moderne, Facultatea Relații Economice Internaționale și Colegiul Național de Comerț al ASEM.