Întâlnirea de consorțiu în cadrul proiectului QFORTE

În data de 2-3 mai 2024, membrii echipei de lucru din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova au participat la cea de-a șasea ședință a consorțiului proiectului Erasmus+ „Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova – QFORTE”, co-finanțat de către Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (număr de referință 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), care s-a desfășurat în incinta Universității de Stat din Moldova.

La eveniment au participat reprezentanți ai echipelor de lucru de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul (USC), Universitatea de Stat din Comrat (KDU), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC), Universitatea din Salamanca (USAL), Universitatea din Leipzig (UNILEIPZIG), Institutul European de Dezvoltare și Cercetare a Politicilor din Maribor (EPDRI).

Obiectivul principal al evenimentului a fost analiza performanțelor realizate în cadrul proiectului QFORTE, pregătirea pentru elaborarea raportului final de activitate și instrucțiuni pentru raportarea financiara corecta.

În cadrul întâlnirii, partenerii au discutat rezultatele obținute pentru fiecare pachet de lucru, o atenție deosebită fiind acordată dezvoltării cadrului legislativ în domeniul asigurării calității în învățământul superior, exploatării strategiilor și manualelor calității la nivel instituțional. A doua zi a fost dedicată activităților de diseminare, realizate de către universitățile partenere din Moldova la nivel instituțional și național. Partenerii au discutat aprobarea planului de sustenabilitate al proiectului QFORTE și activitățile de exploatare, realizate de fiecare instituție. O atenție deosebita a fost acordată raportului final și cel financiar.