Ambasadorul României Excelența Sa Cristian-Leon Țurcanu în vizită la ASEM

În data de 15 mai 2024 Excelența Sa Cristian-Leon ȚURCANU, Ambasadorul României în Republica Moldova a întreprins o vizită la ASEM, unde a avut o întâlnire cu administrația și studenții ASEM.

În deschiderea evenimentului, Alexandru STRATAN, Rectorul ASEM, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM, a salutat prezența la ASEM a domnului Ambasador al României, menționând despre suportul României ofefit Republicii Moldova pe calea integrării europene, relațiile strânse de parteneriat și colaborare dintre țările noastre, inclusiv în domeniul educației.

În discursul său, Excelența Sa Cristian-Leon ȚURCANU, a menționat că România acordă o importanță deosebită relațiilor bilaterale cu Republica Moldova, iar relația dintre state în prezent este mai bună ca niciodată, în toate domeniile. În procesul de aderare la Uniunea Europeană, România este ambasadorul principal al Republicii Moldova la nivel internațional, oferind suport în cadrul negocierilor, la nivel diplomatic, dar și pentru implementarea reformelor și ajustarea legislației. A fost menționat și suportul financiar considerabil ofefit de România pentru implementarea diverselor proiecte, cât și angajamentul de a continua susținerea financiară a proiectelor care au un impact direct asupra îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.

În continuarea evenimentului, Ambasadorul României E.S. Cristian-Leon ȚURCANU a răspuns la întrebările adresate de către studenții și profesorii ASEM, care s-au arătat interesați de perspectivele și provocările Republicii Moldova în procesul de aderare la UE, referendumul privind aderarea la UE, alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, calitățile pe care trebuie să le posede un ambasador etc.

La finalul întâlnirii Alexandru STRATAN, Rectorul ASEM a adresat mulțumiri domnului Cristian-Leon ȚURCANU pentru prezența la ASEM, menționând că Excelența Sa reprezintă un model de inspirație pentru studenții ASEM.