Seminar cu experții în supravegherea bancară a Băncii Naționale a Moldovei

În data de 16 mai 2024, în contextul Acordului de colaborare dintre Banca Națională a Moldovei (BNM) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) a fost organizat un seminar practic destinat masteranzilor și cadrelor didactice cu genericul „Atribuția de supraveghere bancară a BNM: aspecte teoretice și practice”, susținut de experți de valoare din cadrul Departamentului Supraveghere Bancară al BNM.

La eveniment cu un  cuvânt de salut a fost prezent Alexandru STRATAN, Rectorul ASEM, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al Academiei de Știință a Moldovei, iar în calitate de experți din domeniu bancar au fost prezenți: Constantin ȘCHENDRA, viceguvernatorul BNM;  Ion Burlea, șef direcție Departamentul Supraveghere Bancară; Iulian BUZU, șef-adjunct Departamentul Supraveghere Bancară; Grigore FRIMU, expert principal la Departamentul Strategie, Organizare și Resurse Umane.

Acțiunea se înscrie în dezideratul BNM de a promova educația financiară în societate și de a încuraja tinerii economiști să cunoască și să descopere multilateral aspectele sectorului bancar din Republica Moldova, precum și practica internațională. Având în vedere vasta experiență a prezentatorilor în domeniul supravegherii bancare, aceștia au reușit să capteze și să intrige publicul la discuții și întrebări, împărtășind cu masteranzii secretele profesiei de bancher, precum și necesitatea unei supravegheri bancare riguroase în vederea asigurării stabilității financiare.

La lecția publică au fost prezenți profesorii de la Facultatea Finanțe, masteranzi de la programele de studii: Administrare Financiar – Bancară, Administrare Bancară, Finanțe și Contabilitatea Firmei, Finanțe Corporative și Asigurări, Finanțe Publice și Fiscalitate și Contabilitate și Audit, precum și studenții ultimului an de studii de la ciclul I Licență, care realizează teza de licență în domeniul bancar. Scopul evenimentului a fost de a îmbogăți cunoștințele teoretice și abilitățile practice ale studenților și masteranzilor, care au manifestat un interes sporit față de subiectul discutat.