Participarea ASEM în cadrul Acțiunilor COST: ENEOLI – Progrese și Perspective în Cercetarea Inovațiilor Lexicale

În perioada 16-18 mai 2024 Stella HIRBU, dr., Departamentul Limbi Moderne al Facultății Relații Economice Internaționale, a participat în calitate de membru al Comitetului de Management în cadrul CA European Network On Lexical Innovation www.eneoli.eu la prima adunare generală și la o serie de evenimente științifice desfășurate la Universitatea din Verona, Italia.

Evenimentul a debutat cu o ședință a Comitetului de Management, în cadrul căreia s-au discutat aspecte administrative și financiare, urmărindu-se perspectiva asigurării transparenței și clarității în ceea ce privește bugetul acțiunii, direcțiile strategice și cadrele operaționale. Ulterior, au avut loc sesiuni axate pe elaborarea glosarului multilingv digital în neologie, care au reunit peste 35 de experți în lexicografie și terminologie din întreaga lume.

Activitățile desfășurate în cadrul Acțiunii COST (ENEOLI), găzduite de Universitatea din Verona, au fost marcate de discuții fructuoase și progrese semnificative în cadrul tuturor grupurilor de lucru, subliniind importanța colaborării și a integrării tehnologice în elaborarea glosarului multilingv privind neologia. De asemenea, s-a reafirmat angajamentul față de studiul inovației lexicale, prin eforturi de colaborare și crearea resurselor digitale. Perspectivele și eforturile împărtășite pe parcursul evenimentului au evidențiat progresul dinamic al proiectului și impactul potențial al acestuia asupra domeniului neologiei.