Masa rotundă „Reglementarea relațiilor de muncă în contextul ultimelor modificări legislative: probleme și perspective”

La 30 mai 2024, Academia de Studii Economice din Moldova a găzduit Masa rotundă cu tema „Reglementarea relațiilor de muncă în contextul ultimelor modificări legislative: probleme și perspective”.

Evenimentul a creat un spațiu de dialog și schimb de idei între practicieni și teoreticieni în domeniu, persoane angajate și studenți, oferindu-le oportunitatea de a explora subiecte ce țin de problemele actuale ale dreptului muncii: cele mai recente modificări normative în domeniul relațiilor de muncă, timpul de muncă și timpul de odihnă, particularitățile contractului individual de muncă, munca prin cumul, interzicerea discriminării în cadrul relațiilor de muncă, hărțuirea la locul de muncă, soluționarea litigiilor de muncă, etc.

La eveniment au participat specialiști consacrați în domeniu dreptului muncii: Nicolai ROMANDAȘ, profesor universitar, doctor în drept; Eduard GURIN, Președintele Comitetului HR al Asociației Businessului European, avocat; Dorin JOSANU, expert în comisia privind armonizarea legislației muncii la cerințele UE; Felicia PĂSCĂLUȚĂ, doctor în drept, conferențiar universitar USM; Irina CIUDIN, consilier superior, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova; Ruslan DAVID și Cristina CREȚU, inspectori principali în cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii ș.a.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte foarte actuale, care au provocat întrebări și discuții aprinse, iar unii participanți au menționat că au găsit răspuns la anumite întrebări cu care au venit la activitate. Organizatorii și participanții și-au dat întâlnire anul viitor, în cadrul unui eveniment mai amplu, unde urmează să continue discuțiile la tema relațiilor de muncă.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Drept al Facultății Economie Generală și Drept, ASEM, în parteneriat cu Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri ASEM.