Campania de suport academic și dezvoltare profesională pentru doctoranzii ASEM

În vederea stimulării colaborării și creării unei comunități academice puternice, Școala Doctorală ASEM a lansat Campania de suport academic și dezvoltare profesională, dedicată doctoranzilor.

La data de 04 și 12 iulie 2024, Școala Doctorala ASEM a organizat două evenimente în format online pentru doctoranzii aflați în perioada de grație și celor din anii II-IV de studii: „Phd. Coffee Time”, alături de Directorul Școlii doctorale ASEM – Svetlana MIHAILA, dr., conf. univ.

    Studenții doctoranzi împreună cu Directorul Școlii doctorale ASEM au dezbătut subiecte cu privire la procesul de studii și oportunitățile de dezvoltare, cum ar fi:

    • constrângerile privind finalizarea studiilor superioare de doctorat;
    • dificultățile întâlnite în demersul finalizării tezei de doctorat;
    • cerințele privind scrierea tezei de doctorat;
    • cerințele față de publicațiile obligatorii (cerințele ANACEC);
    • calitatea și cerințele față de publicarea lucrărilor științifice în revistele naționale și internaționale;
    • posibilitățile de publicare în revistele științifice de profil;
    • plagierea și utilizarea platformei ChatGPT în scrierea tezei sau a lucrărilor științifice ș.a.

    Evenimentele au contribuit la acordarea suportului academic și emoțional doctoranzilor, la primirea unui feedback constructiv, la susținerea și îmbunătățirea experienței acestora în general. La final de eveniment, doctoranzii au fost sfătuiți de către directorul Școlii doctorale ASEM, să-și planifice corect timpul, să disemineze rezultatele cercetării, să construiască o rețea profesională și să păstreze un echilibru între viața personală și cea profesională.

    Campania urmează a fi organizată și în anii de studii următori, sub formă de workshop-uri, seminarii, mentorat și alte activități academice, or, această campanie urmărește sprijinirea și dezvoltarea doctoranzilor, contribuind la succesul lor academic și profesional.