A doua şedinţă online a consorţiului proiectului ERASMUS+, UPGRADE, coordonator – Academia de Studii Economice din Moldova

La data de 12 septembrie 2024 a avut loc a doua ședință online a consorţiului din cadrul proiectului “UPGRADE-Enhancing Graduates’ Employability Tracking in Moldova” (Nr. de ref.: 101129166), co-finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

La eveniment au participat: echipa de management a instituției coordonatoare – ASEM, precum și reprezentanții echipelor de lucru de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC), Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul (USC), Universitatea de Stat din Comrat (KDU), Institutul European Pentru Initiațive, Reforme și Educație „Aspire” (ASPIRE), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB), România.

Prima parte a ședinței a fost dedicată realizărilor și rezultatelor obținute în primul an al proiectului. Managerul de proiect UPGRADE – dr. Rodica CRUDU a prezentat partenerilor planul operațional, acordând atenție pachetelor de lucru cu privire la dezvoltarea instrumentelor, metodologiilor și cadrului legislativ la nivel național și instituțional pentru monitorizarea gradului de angajabilitate a absolvenților.

Partenerii au discutat asupra publicării raportului privind bunele practici în monitorizarea capacității de angajare a absolvenților din instituțiile de învățământ superior, pregătit de P8-ASPIRE; au stabilit termenul limită pentru livrarea sondajului de urmărire a angajabilității absolvenților. Totodată, universitățile partenere din Moldova au raportat despre crearea și reorganizarea Centrelor de Ghidare în Carieră și elaborarea cadrului normativ cu privire la funcționarea acestora.

A doua parte a întâlnirii a fost condusă de către coordonatorul proiectului UPGRADE – dr. Olesea SÂRBU, care s-a axat în principal pe managementul financiar și activitățile de diseminare, realizate de către parteneri.

Pentru a afla mai mult, vizitați pagina web al proiectului UPGRADE.