Felicitări dlui Dorel NOROC, Președintele Asociației Băncilor din Moldova, cu ocazia susținerii publice a tezei de doctor în științe economice!

În cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova a avut loc susținerea publică a tezei de doctor în științe economice cu tema „Politica fiscală din perspectiva creșterii economice și consolidarea finanțelor publice”, elaborată de Dorel NOROC.

Domnul Dorel NOROC și-a făcut studiile de licență și masterat în cadrul ASEM, la specialitatea „Finanțe și Bănci” și, respectiv, „Finanțe publice și Fiscalitate”, iar doctoratul la specialitatea 522.01. FINANȚE, sub conducerea doamnei Ludmila Cobzari, profesor universitar, doctor habilitat.

Datorită combinației dintre activitatea profesională și cea de cercetare în cadrul studiilor de doctorat, a reușit să avanseze treptat în cadrul Ministerului Finanțelor, de la funcția de consultant, consultant principal, șef adjunct direcție, șef Direcție generală, până la cea de Secretar de Stat. În prezent, domnul Dorel Noroc este președintele Asociației Băncilor din Moldova. Teza de doctor reprezintă o contribuție valoroasă la domeniul științelor economice și aduce o perspectivă nouă asupra rolului politicii fiscale în creșterea economică și consolidarea finanțelor publice în Republica Moldova. În cadrul cercetării, au fost identificate elementele fiscale ce creează distorsiuni economice și analizate în detaliu efectele principalelor măsuri de politică fiscală. Rezultatele obținute oferă recomandări concrete pentru perfecționarea sistemului fiscal în vederea creșterii contribuției acestuia la creșterea economică și consolidarea finanțelor publice.

Teza a fost prezentată în cadrul Consiliului Științific Specializat, având următoarea componență:

  • SECRIERU Angela – președinte, doctor habilitat în științe economice, profesor universitar
  • BOTNARI Nadejda – secretar științific, doctor în științe economice, conferențiar universitar
  • HÎNCU Rodica – doctor habilitat în științe economice, profesor universitar
  • DRAGOMIR Lilia – doctor în științe economice, conferențiar universitar
  • FUIOR Elena – doctor în științe economice, profesor universitar
  • TIMUȘ Angela – doctor în științe economice, conferențiar cercetător

Referenți oficiali:

  • ULIAN Galina – doctor habilitat în științe economice, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova
  • POSTOLACHE Victoria – doctor în științe economice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Academia de Studii Economice din Moldova, în calitate de instituție de învățământ superior de prestigiu, este onorată că a reprezentat instituția ce a oferit cadrul academic necesar pentru realizarea acestei teze de doctorat și a contribuit la formarea și dezvoltarea unui cercetător precum Dorel Noroc.