Consolidarea parteneriatelor ASEM cu mediul de afaceri

Parteneriatele dintre Academia de Studii Economice din Moldova și companii joacă un rol esențial în pregătirea studenților pentru piața muncii, asigurându-le accesul la experiențe practice și la cunoștințe de actualitate din economia reală.

Vizita experților de la Efes Vitanta Moldova Brewery în cadrul ASEM din data de 07 octombrie 2024, a avut drept obiectiv principal familiarizarea studenților Facultății Tehnologii Informaționale și Statistică Economică cu impactul ”Transformărilor Digitale” în mediul de afaceri contemporan și cu tendințele tehnologice inovatoare care modelează industria.

Compania Efes, în calitate de partener de lungă durată al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), își aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea educațională a studenților prin diverse inițiative. Acestea includ implementarea sistemului de învățământ dual, participarea activă la târgurile de stagii de practică, susținerea prelegerilor publice, participări la mese rotunde, conferințe științifice etc.

Astfel de colaborări facilitează integrarea inovațiilor tehnologice și a tendințelor economice în procesul educațional, oferind studenților o pregătire adaptată cerințelor pieței. Prin implicarea companiilor, ASEM reușește să creeze oportunități de dezvoltare profesională și să sprijine formarea unor specialiști competitivi și bine pregătiți.

Eveniment organizat de Serviciul Marketing, Parteneriate și Carieră în colaborare cu facultatea TISE.