ECHIPA ASEM ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA ANKARA MEDIPOL UNIVERSITY

În perioada 14-19 noiembrie, 2022, echipa proiectului bilateral moldo-turc ,,Measuring the performance of SMEs active in the agricultural sector and/or the food industry during the health crisis Covid-19: a study in the Gaziantep and Chisinau region”, s-a aflat într-o vizită oficială de lucru la Ankara Medipol University.

Echipa ASEM a fost reprezentată de către următorii cercetători: Lica ERHAN, dr., conf. univ., conducătorul proiectului; Ludmila COBZARI, dr., hab., prof. univ., Valentina PALADI, dr., conf. univ., Liliana STAVER, drd., Olga CHICU, drd.

În cadrul vizitei de lucru echipele de implementare a proiectului moldo-turc au participat la un training de două zile și un work-shop, organizat de către conducătorul proiectului din Turcia Lamiha ÖZTÜRK, assist. prof., dr., din Ankara Medipol University. Echipa ASEM a fost găzduită și de către Rectorul Ankara Medipol University, Ahmet Zeki ŞENGİL, prof. dr., și de vice-rectorul Nevin ŞANLIER, prof. dr., care și-au exprimat deschiderea pentru colaborare în cadrul proiectului bilateral.

Concomitent, au fost întreprinse vizite de lucru și la cea de a doua Universitate parteneră din cadrul proiectului moldo-turc, OSTİM Technical University din Ankara. Vizitele au fostorganizate și găzduite de către membrul proiectului Rıza BAYRAK, assoc. prof.,  și vice-rectorul Universității Ünsal Sığrı, prof. dr.

În cadrul vizitei de lucru a fost reiterată importanța colaborării prin prisma proiectelor bilaterale, precum și necesitatea identificării recomandărilor și soluțiilor la problemele și crizele actuale, care pot fi oferite prin noi colaborări dintre cercetătorii  ambelor țări.