În perioada 27-28 noiembrie 2024, doctoranzii ASEM și cei de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România (USV), au ascultat o serie de prelegeri online, parte a proiectului doctoral „Asigurarea calității programelor de studii universitare de doctorat din cadrul USV și ASEM”. Aceste evenimente au adus în prim-plan perspective esențiale pentru parcursul doctoral și dezvoltarea academică, oferite de experți de renume.
Participanții au explorat cerințele-cheie pentru publicarea articolelor în reviste academice de top, un aspect esențial pentru vizibilitatea și impactul cercetărilor doctorale, li s-au oferit exemple practice pentru selecția jurnalelor științifice relevante, facilitând maximizarea recunoașterii lucrărilor de cercetare. Totodată, participanții au fost inspirați să-și planifice parcursul doctoral cu o viziune strategică, asigurându-se că fiecare etapă contribuie la obiectivele profesionale și academice pe termen lung.
Pe parcursul a două zile, cu tematici inedite și invitați de prestigiu au fost:
- Pe data de 27 noiembrie 2024, profesorul emerit Vasile DINU, dr., prof. univ., Redactor-șef la Revista Amfiteatru economic de laAcademia de Studii Economice din București, România, cu tematica „Cerințe privind redactarea unui articol științific la standardele revistelor de prestigiu” șiDan-Cristian DABIJA, dr., prof. univ., de laUniversitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, cu tematica „Provocări privind identificarea jurnalelor științifice adecvate stagiului și domeniului doctoral”.
- Pe data de 28 noiembrie 2024, ne-a onorat unul din cei mai citați profesori la nivel internațional, profesor emerit Constantin BRĂTIANU, dr., prof. univ., Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesor la Academia de Studii Economice din București, cu tematica „Gândirea strategică în abordarea parcursului doctoral”.
Aceste întâlniri au fost o oportunitate unică de a interacționa cu personalități marcante ale mediului academic și de a dobândi cunoștințe esențiale pentru succesul în cercetarea doctorală. Ele subliniază încă odată importanța colaborării între instituțiile noastre pentru promovarea excelenței și inovației.
La final de prelegeri, participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să aibă parte de cele mai bune sfaturi.
Aducem sincere mulțumiri Școlilor doctorale, suntem profund recunoscători pentru oportunitatea de a învăța de la cei mai buni, fără îndoială, ceea ce s-a predat va rămâne un ghid valoros pentru cei care se află în etapa formării academice sau conducătorii de doctorat.
Le mulțumim distinșilor invitați și tuturor participanților pentru implicarea lor activă și interesul manifestat!