Masteranda Vlada COLESNICOVA – premiantă în cadrul Concursului Internațional „Black Sea Science 2024”

Vlada COLESNICOVA, masterandă ASEM, Facultatea TISE, a demonstrat creativitate și abilități de tânăr cercetător, obținând locul doi la prestigiosul concurs internațional de lucrări științifice „Black Sea Science 2024”, organizat și desfășurat anual de către Universitatea Tehnologică din Odessa.

În acest an, Vlada s-a concentrat pe domeniul Turismului și al afacerilor în industria hotelieră și a restaurantelor. Sub îndrumarea doamnei decan a facultății Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, conf. univ., dr. Zinovia TOACĂ, a elaborat și prezentat lucrarea sa intitulată „Dezvoltarea stațiunilor montane în Japonia: vulcani și turismul de schi”.

Este al doilea an în care Vlada participă la acest concurs. În 2023, ea a obținut locul III cu lucrarea „Application of innovative information technologies in the tourism industry”.

Desfășurat sub egida Rețelei Universităților din Marea Neagră și a Asociației ISEKI-Food, concursul reunește tineri cercetători din diverse domenii, oferindu-le șansa de a se afirma pe plan internațional. În juriul concursului au fost 144 de specialiști din 24 de țări: Ucraina, Angola, Benin, SUA, Germania, Elveția, Italia, Marea Britanie, Grecia, China, Turcia, Oman, Lituania, Letonia, Slovacia, Estonia, Croația, Kazahstan, Polonia, Georgia, România, Azerbaidjan, Bulgaria, Moldova.

Concursul constă din două etape: la prima etapă, lucrările științifice au fost analizate de către membrii juriului și discutate în cadrul ședințelor online, fiind selectate 25% din lucrările prezentate din fiecare domeniu. În etapa a doua a concursului, finaliștii au prezentat lucrările și au răspuns la întrebări. În baza acestor rezultate, membrii juriului au selectat câștigătorii. Participarea la acest concurs oferă studenților nu numai oportunitatea de a interacționa cu colegi din alte țări, ci și de a-și dezvolta abilitățile în cercetare și de a-și testa cunoștințele în practică.

Detalii despre concurs: http://isc.ontu.edu.ua/2024-2/?lang=en .

Felicitări, Vlada, pentru această performanță remarcabilă! Să ai succes în continuare în parcursul tău academic și profesional!