Şcoala de Formare Continuă a ASEM, organizatorul și coordonatorul programului de instruire, își propune să ofere personalului științifico-didactic și auxiliar al ASEM instrumente și abilități necesare pentru a excela în activitatea profesională, contribuind astfel la creșterea calității procesului educațional.
Programul de instruire cuprinde cursuri practice, axate pe diverse arii de interes și necesități esențiale pentru mediul academic modern:
- Metode de comunicare modernă aplicate în procesul didactic: Moodle, Teams, Outlook. Formator – Serghei PORTARESCU, dr., conf.univ., ASEM.
- Microsoft EXCEL. Formator – Olga CHICU, drd., prodecan TISE ASEM.
- Standardele de scriere academică pentru reviste internaționale și tehnici de cercetare calitativă în economie. Formator – Dorina ROȘCA, dr. în științe sociale.
- Inteligența artificială (AI) – instrument pentru optimizarea procesului educațional. Formator – Veaceslav CUNEV, dr. în informatică.
- Dezvoltarea gândirii critice și crearea unor medii de învățare incluzive prin abilității de soluționare a problemelor. Formator – Dorina ROȘCA, dr. științe sociale.
Obiective:
- Utilizarea instrumentelor digitale pentru învățarea online;
- Crearea cursurilor interactive și captivante;
- Comunicarea, colaborarea, crearea echipelor de lucru;
- Partajarea fișierelor și a resurselor educaționale și administrative;
- Gestionarea corespondenței, a resurselor educaționale;
- Explorarea potențialului AI și aplicarea acestui instrument pentru a îmbunătăți procesul de predare-învățare-evaluare;
- Identificarea strategiilor pentru a stimula gândirea critică a studenților și a crea medii de învățare incluzive.
Beneficii: Actualizarea cunoștințelor și abilităților în domenii-cheie, aplicarea noilor metode și strategii de predare-învățare-evaluare la distanță, optimizarea modalităților de interacțiune și colaborare cu toți actorii procesului educațional și social prin prisma standardelor internaționale și a inovațiilor.