În perioada 21-22 februarie, ASEM a inițiat procesul de integrare în rețeaua de instituții partenere a Colegiului European de Securitate și Apărare al Uniunii Europene (ESDC).
ESDC, fondat în 2005, constituie un pilon esențial în cadrul Uniunii Europene pentru domeniul educației și învățământului, având ca obiectiv principal promovarea Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC). ESDC operează ca o rețea alcătuită din instituții naționale din domeniul securității și apărării, cu misiunea de a consolida capacitatea UE de a reacționa coerent și eficient în fața provocărilor de securitate și apărare.
Reprezentanții ASEM, Gujuman L., Șefa Departamentului Tehnologia Informației și Management Informațional și Soltanici V., asistent universitar, au participat la întâlnirea Consiliului Academic Executiv (EAB) ESDC. În cadrul prezentării, au fost evidențiate misiunea ASEM, precum și obiectivele de contribuție la dezvoltarea socio-economică a țării. Expertiza vastă în domeniul educației superioare a fost subliniată, accentuând importanța colaborării și a programelor comune pentru îmbunătățirea calității învățământului și pregătirea specialiștilor conform standardelor europene.
Recunoștința este exprimată către domnul Philipp Agathonos, Președintele Consiliului Academic Executiv al ESDC, dl Fergal O’Regan, Vicepreședinte al Colegiului European de Securitate și Apărare, dl Panagiotis Marzelas, Manager în Securitate Cibernetică în cadrul ESDC, Institutului European de Studii Politice din Moldova și doamnei Ambasadoare Daniela Morari, Șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Belgia, pentru sprijinul valoros acordat în acest proces.
Participarea ASEM în această comunitate academică dinamică și dedicată reflectă hotărârea comună de a contribui la construirea unui viitor mai sigur, mai prosper și mai conectat pentru toți.