Inovație și excelență în tezele de licență la ASEM

Patru studente de la specialitatea Tehnologia și Managementul Alimentației Publice, Departamentului Comerț, Turism și Alimentație Publică, Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, au demonstrat că pasiunea și știința pot aduce soluții reale în viața noastră de zi cu zi!

David Loredana – a optimizat procesele tehnologice într-o sală de festivități cu 200 de locuri din satul Bardar, oferind soluții moderne pentru eficientizarea activităților de alimentație publică în zonele rurale.

Chițcaneanu Maria-Magdalena – a propus proiectul unui restaurant cu specific moldovenesc – “La masa bunicii”, care urmează să fie deschis în orașul Fălești. Proiectul promovează tradițiile gastronomice locale într-o manieră autentică și atractivă.

Parfentieva Liuba – a creat o rețetă inovatoare de tort Napoleon fără gluten și cu 53% mai puține calorii, păstrând gustul tradițional.

Roșca Alexandra – a dezvoltat 4 rețete de zefir low-carb, răspunzând nevoilor unui stil de viață sănătos și aliniat tendințelor globale.

Tezele au fost realizate sub îndrumarea profesorilor de la Departamentul Comerț, Turism și Alimentație Publică:

  • Olga TABUNȘCIC, dr., conf. univ.,  Director Centru de Consultanţă şi Dezvoltare Profesională în Comerţ şi Alimentaţie Publică;
  • Valentina CALMÂȘ, dr., conf. univ.

Felicitări pentru creativitate, rigoare științifică și implicare! Viitorul alimentației publice este în mâini bune!