Masa rotundă „Discuții cu mediul de afaceri privind revizuirea și modernizarea programelor de studii „Tehnologii informaționale” și „Informatica aplicată”

La data de 07 decembrie 2023, a avut loc discuții cu reprezentanții mediului de afaceri, privind revizuirea și modernizarea programelor de studii „Tehnologii informaționale” și „Informatică aplicată”, ciclul I, Licență. Aceasta este o parte componentă în desfășurarea sub-proiectului „Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor pentru Inteligența în Afaceri/TICpIA”, finanțat de Banca Mondială, sub-proiectul „Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor pentru Inteligența în Afaceri/TICpIA”.

Obiectivele de bază a proiectului sunt:

  • Evaluarea nevoilor educaționale a grupurilor țintă în domeniul TIC privind racordarea ofertei educaționale la cerințele pieței muncii.
  • Reformarea ofertei educaționale al ASEM în domeniul TIC, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale prin valorificarea metodei TIC, a activităților virtuale de predare și învățare.
  • Valorificarea ofertei educaționale al ASEM în domeniul TIC prin promovarea și instituționalizarea practicii învățământului dual și consolidarea serviciilor de orientare în carieră.

La eveniment au participat reprezentanții companiilor Ac-Tech, Endava, Crystal Systems, Orange Systems, Fury SRL etc, conducerea ASEM, precum și cadrele științifico-didactice din cadrul facultății „Tehnologia Informației și Statistică Economică”. Aducem sincere mulțumiri tuturor reprezentanților companiilor, care au venit cu sugestii și recomandări privind aplicabilitatea planurilor de învățământ la programelor de studii „Tehnologii informaționale” și „Informatică aplicată”, ciclul I, Licență și continuitatea la ciclul II; Masterat.

Studenții de la programele de studii menționate mai sus, dobândind, pe parcursul studiilor, capacități și competente privind procesele economice și folosirea metodelor economico-matematice pentru eficientizarea unor asemenea procese, în îmbinare cu operarea lejeră a mijloacelor informatice moderne, tinerii specialiști sunt solicitați pe piața muncii, atât ca specialiști IT, cât și ca economiști.

Prin modernizarea celor două programe de licență existente (Tehnologii Informaționale și Informatică Aplicată), ASEM va capta așteptările pieței locale și va introduce practici internaționale pentru a face programele de studii mai atractive și mai potrivite pentru nevoile pieței locale de muncă.