PARTICIPANȚII CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE ESEURI STUDENȚEȘTI ȘI-AU RIDICAT CERTIFICATELE

„Dimensiunea socio-economică a globalizării” a fost genericul celei de-a V-a ediții a concursului internațional de eseuri studențești, desfășurat în cadrul Academiei Economice „D.A. Tsenov” din or. Svishtov, Bulgaria. Este plauzibil că în această manifestare internațională s-au implicat și studenții din cadrul ASEM, fiind coordonați de dna Hîrbu Stella.

Eseurile studenților Savcenco Karina (EMREI192) Hîrbu Ana (BA183), Meguș Cristina (BA206), Violeta Șevcenco (EMREI 201), Eleonora Doțenco (EMREI 192), Olivia Plămădeală (EMREI 201), Daniela Cebotari (EMREI 201), Adriana Grăjdeanu (EMREI 201), au fost selectate pentru a fi publicate într-o culegere științifică internațională pe tema: ”Antreprenoriatul tinerilor – starea actuală, probleme și oportunități”.
„Este onorabil faptul că studenții de la ASEM, alături de colegii din mai multe universități din lume au participat la această competiție internațională. Prin astfel de manifestări, studenții își dezvoltă creativitatea, își extind abilitățile lingvistice, pragmatice și socio-economice, alăturându-se rețelei internaționale de cercetare, prin aceasta contribuind la implementarea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă”, a menționat Stella Hîrbu, coordonatorul științific din cadrul ASEM.
Despre cum văd studenții ASEM antreprenoriatul tinerilor din Republica Moldova și contribuția proprie la realizarea obiectivelor ONU privind dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea până în anul 2030, aflați din postările viitoare.