Profesorii ASEM implicați activ în pilotarea primului modul al programului “Leadership și Management“ în cadrul proiectului MHELM

În perioada 20 ianuarie – 26 februarie 2021 s-a desfășurat pilotarea primului modul al programului “Leadership și Management” realizat în cadrul proiectului Erasmus+ “Moldova Higher Education Leadership and Management (MHELM)”, finanțat de UE.

Pilotarea primului modul al programului “Leadership și Management în Instituțiile de Învățământ Superior” a fost asigurată de echipa interuniversitară formată din dr. Angela NICULIȚĂ, conf. univ., USM (lider de Modul), dr. hab. Otilia DANDARA, prof.univ., USM, dr. Dionisie BOAGHIE, conf. univ., UASM, Tatiana Gaugaș, lector, ASEM şi dr. Tatiana Şova, conf. univ., USARB. Ceilalți membrii ai proiectului au participat la programul de instruire în calitate de formabili.

Scopul modulului vizează formarea atitudinii pozitive și de deschidere la managerii de toate nivelurile din instituțiile de învățământ superior, pentru achiziționarea competențelor de leadership și management universitar.

Pilotarea primului modul s-a finalizat cu elaborarea  și prezentarea lucrului individual realizat în echipe de către membrii proiectului. Evaluarea proiectelor a avut loc pe 25.02 și 26.02.21, iar cele opt echipe universitare au demonstrat utilitatea și aplicabilitatea aspectelor teoretice din primul modul pentru realitatea domeniului de învățământ superior și specificul fiecărei universități.

Echipa ASEM, formată din dr.hab. Ala Cotelnic, prof.univ., dr. Angela Solcan, prof.univ. și dr. Irina Dorogaia, conf.univ., a prezentat proiectul “Elaborarea unui plan de acțiuni privind prevenirea/combaterea riscurilor ce pot afecta performanța managerială a universității”, care a provocat un mare interes și multe discuții, iar partenerul extern dr. David DAWSON, Universitatea din Glouchestershire (Marea Britanie) a menționat calitatea înaltă a lucrului individual și a apreciat efortul echipei ASEM de a aplica cunoștințele obținute în dezvoltarea instituțională.

Noutăți | Evenimente

Urmărește-ne pe Facebook