Maraton universitar de imunizare „De la student la student”

În perioada 21-23 mai, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează Maratonul universitar de imunizare cu genericul: „De la student la student”, în contextul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Prin această acţiune se face apel la imunizare pentru toţi studenţii, personalul didactic, ştiinţifico-didactic şi alte categorii de angajaţi ai instituţiilor de învăţământ din republică, precum şi pentru toţi elevii, care au împlinit vârsta de 18 ani.

Începând de vineri, 21 mai, ora 15:00, până duminică, 23 mai ora 21:00 în incinta Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, blocul didactic nr.1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemiţanu, 27) şi Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemiţanu, 25), vor fi deschise punctele de vaccinare.

Totodată, a fost deschisă Linia Verde 062 025 555 pentru sesizarea reacțiilor adverse postvaccinare. În cazul în care apar reacții adverse severe în următoarele 24-48 ore de la administrarea vaccinului, va fi informat medicul de familie sau serviciul de urgență.

Procesul de imunizare prevede câteva etape, iar în acest scop a fost organizat traseul pacientului. La punctul de intrare în centrul de vaccinare, persoana își verifică temperatura și își dezinfectează mâinile, după care merge la punctul de înregistrare, unde este consultată de medic (se efectuează screeningul medical) și, în baza datelor din buletinul de identitate, este înscrisă în Registrul electronic de vaccinare COVID-19 (RVC19). Persoana primește toată informația despre vaccin, producător, etape de vaccinare, indicații, contraindicații, posibile reacții adverse, după care semnează Acordul informat privind imunizarea. Ulterior, persoana este direcționată în sala de vaccinare, unde i se arată vaccinul, termenul de valabilitate, ce va fi administrat în partea superioară a brațului. Persoanei i se eliberează un certificat de confirmare a imunizării, după care este condusă în sala de supraveghere post-vaccinare, unde starea este monitorizată timp de 15 minute. Toate persoanele vaccinate părăsesc centrul de vaccinare prin punctul de ieșire.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinul Sinopharm și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

Pentru această acțiune de amploare, a fost deschis un Call Centru: 060 483 333, 060 295 555, unde vor fi oferite orice informații suplimentare.

Noutăți | Evenimente

Urmărește-ne pe Facebook