Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

122 de elevi din mai multe localități din țară, care studiază disciplina opțională educația economică și antreprenorială, grupați în echipe,  au prezentat idei de afaceri  în domeniul industriei de plastic creative în cadrul atelierului de lucru ,,Innovation Camp”.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 13-14 octombrie la ASEM și a fost  organizat de către  Junior Achievement Moldova în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova, iar în acest an, și în colaborare cu UTM.

Printre ideile de afaceri prezentate de către elevi au fost: soluții de reutilare a plasticului prin crearea mobilei din plastic; plase pentru culturi agricole și construcții, carduri și materiale necesare la fabricarea bancnotelor și monedelor din plastic; proteze pentru persoanele cu dizabilități, cărți și pavaje din plastic, precum acoperișuri și carcasuri, inclusiv biciclete; utilizarea unei substanțe organize de descompunere a plasticului; fabricarea panourilor solare ecologice din plastic; fabricarea stâlpilor de iluminare stradală;  fabricarea teracotei de plastic; ș.a.

Juriul a selectat cele mai inovative și sustenabile idei de afaceri de reutilare a plasticului, ținând cont și de protejarea mediului înconjurător și sănătatea populației.

În top 3 s-au clasat:

Locul I a fost oferit echipei SRL ”Eco-soluție” care a propus utilizarea unei substanțe organize de descompunere a plasticului.

Locul II –echipa Eco-Melgac, oferă o soluție ce ține de fabricarea panourilor solare ecologice din plastic.

Locul III a fost oferit la două echipe – echipa ”Zero deșeuri” - fabricarea stâlpilor de iluminare stradală și echipa ”Terraplas” - fabricarea teracotei de plastic.

Activitatea a avut loc loc în cadrul Programului ”Susținerea educației antreprenoriale în Europa și Eurasia” finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova).